Actualitat

Albet i Noya

Per què els vins d'Albet i Noya van amb tap de rosca?

Per què els vins d'Albet i Noya van amb tap de rosca?

Fa més de 10 anys vam fer una aposta decidida pel tap de rosca en els nostres vins més joves. Aquí te'n deixem algunes raons.

Perquè té més bon gust

El principal avantatge del tap de rosca és que, en els vins joves, es conserven molt millor les aromes i la frescor del vi, evitant-ne així l‘oxidació i posterior degradació del vi. A Albet i Noya encara ens sorprenem quan obrim una anyada antiga del Xarel·lo Curiós amb rosca i veiem que segueix essent una delícia.

Curiós Xarel·lo

Perquè és més pràctic

Segur que t’ha passat alguna vegada, d’anar a un sopar, un viatge, un pícnic, una celebració i trobar-te que tens el vi però t’has deixat a casa el tirabuixó. A Internet hi trobaràs múltiples solucions sobre com obrir un vi sense llevataps (des d’una sabata a un tornavís) però què millor que un petit gest i gaudir de vins com La Curiosa amb total seguretat.

Perquè no cal acabar-se l’ampolla

Sí, és cert que amb el tap de suro també es pot tapar i reutilitzar al vi, però amb el tap de rosca pots oblidar-te de les ampolles que no caben al prestatge de la nevera o desagradables vessaments de vi en una ampolla tombada. A més, com ja hem dit, en ser un tancament més hermètic, el vi conserva molt millor les seves propietats una vegada oberts.

Perquè el món ens ho demana

Cert és que a casa nostra, l’acte romàntic d’obrir una ampolla de vi amb un tirabuixó esdevé gairebé màgic. Però només cal viatjar una mica per adonar-se que el tap de rosca està cada vegada més present als supermercats i també els restaurants d’arreu del món, sobretot a països com Nova Zelanda o Austràlia on el tap de rosca suposa més d’un 90% del vi comercialitzat. A Albet i Noya exportem a més de 30 països diferents i sabem del cert que el tap de rosca és sempre una bona porta d'entrada.

Perquè els joves ho volen

El tap de rosca és també una manera d’acostar el vi als joves curiosos i fer-lo més accessible i lliure de complicacions.

Perquè no tenen “tap”

Un dels principals problemes que té el suro dins el món del vi és l’anomenat TCA, que és quan popularment diem que un vi “té tap”. El TCA és una molècula que es pot trobar al tap de suro i que pot anul·lar per complet les aromes, gustos i posterior gaudi del vi. En els vins amb rosca doncs, la possibilitat de tenir “tap” és impossible.

Perquè és més ecològic

Tot i que la naturalesa del suro és indiscutible, sí que està comprovat que les minves provocades pels problemes de TCA fan augmentar la petjada del carboni. En un estudi realitzat per Albet i Noya amb l’empresa suïssa Carbotech, els taps de suro natural són els que tenen una càrrega més baixa de CO2, sempre que es doni un nivell del 0% de contaminació per TCA. Només que es doni una incidència de l’1%º (u per mil), el tap de rosca o de vidre es pot considerar com a més ecològic.

A Albet i Noya utilitzem el tap de rosca únicament en els vins joves o  algun negre de consum ràpid. Pels vins de criança seguim confiant en el tap de suro 100% natural.

Descobreix les virtuts del Tap de Rosca en aquest lot especial de vins blancs ideal per l'estiu.

 

 

 

 

 

 

 

Aconsegueix-lo aquí per només 45 €

 

  |    |  

Més noticies que et poden interessar