Pioners

Som

Josep Maria i Toni Albet
La vinya a Can Vendrell

L'inici

Pioners en vinyes i vins ecològics

Albet i Noya, pioners en vins de cultiu ecològic des de 1978. Ningú ens va dir que seria fàcil; de fet, molts creien que era impossible, però amb ganes, amb constància, amb atreviment, amb un punt de bogeria, amb creativitat i amb respecte cap a tot allò que ens envolta hem arribat fins aquí. I no ens aturarem.

L'aventura continua...

Can Vendrell

Casa nostra, el nostre origen

Història de l'aventura

Cinc generacions de pagesos

L’any 1903, durant la crisi de la fil·loxera, el nostre rebesavi, Joan Albet i Rovirosa, va arribar al Penedès i es va posar a treballar les vinyes de la finca de Can Vendrell de la Codina, a Sant Pau d’Ordal. I aquí es va quedar. Durant cinc generacions, la família Albet, masovers de Can Vendrell, hem conreat, estimat i vist créixer les vinyes que ara són protagonistes dels nostres vins.

Però amb això no en teníem prou i, a finals dels anys 70, l’oportunitat va passar per davant de casa nostra i, inquiets de mena, vam decidir fer-li un lloc. Una empresa danesa voltava pel Penedès a la recerca d’un viticultor ecològic. Ningú no n’havia sentit parlar mai, de vins ecològics. Però la curiositat va guanyar i va ser així com ens vam llançar a l’aventura.

Josep Maria Albet
El Celler del Xapallà

El Celler

Benvinguts a casa nostra

A tocar de Sant Pau d’Ordal, a la finca Can Vendrell de la Codina, hi tenim el nostre celler modernista dissenyat per Josep Maria Pericas el 1925. En els darrers anys, a Albet i Noya hem anat ampliant i modernitzant les instal·lacions amb el celler de Xapallà, aixecat el 2004, on embotellem i fem la criança dels vins negres, i el celler de l’Era, equipat amb la tecnologia més puntera i respectuosa, on s’elabora, exclusivament i per separat, la gamma més alta d’Albet i Noya. També hem anat adquirint noves vinyes com ara la Finca de Can Milà, a Lavern, o la finca de Can Simó, a la zona de Mediona.

La Casa Gran

La casa gran, que data del 1872, és la recepció, la botiga i el punt de trobada de tots els nostres visitants. Disposem d’un majestuós saló amb capacitat de fins a 50 persones i un jardí amb vistes privilegiades per fer tastos, dinars i tot tipus d’esdeveniments. Annexa a aquesta casa hi trobem també l’antiga masia dels masovers, que ara acull les nostres oficines, i que està documentada del 1400. El nostre objectiu és que t’hi sentis sempre com a casa, perquè tu, quan ets aquí, també formes part de la nostra aventura.

L'escala del Vi

Per als amants de l’art, és visita obligada L’escala del vi, una obra magna de l’artista Joan Raven (Vilafranca, 1963) que presideix l’escala de la casa gran al llarg dels quatre pisos. Una fidel representació, amb algunes fiblades oníriques, del cicle vegetatiu de la vinya i de tot el procés d’elaboració del vi. Des de la terra i l’origen fins al gaudi i l’esclat final.

Can Vendrell

Apassionats

Les Persones

La passió darrere dels vins

Com passa amb els nostres vins, les persones que formen part de la gran família Albet i Noya tenen un no sé què que les fa diferents, úniques i especials. Potser és l’ADN aventurer que ens uneix o aquesta passió per la viticultura el que fa que gaudim del nostre treball cada dia, fent que l’ecosistema intern flueixi amb la mateixa naturalesa que l’extern... En fi, aquí estimem allò que fem amb el cor i la consciència.

Què més podem demanar?

 

P

Passió per la vinya és el que ens uneix

I

Imaginació és el que ens fa innovadors i creatius

O

Origen, sempre fidels a la terra que ens va veure néixer, el Penedès

N

Naturalitat i autenticitat, és el que ens representa

E

Emocions, és del que estan fets els nostres vins

R

Respecte cap a les persones, l'entorn i la nostra cultura, per davant de tot

S

Somnis, és l'aventura que representa la nostra casa