Actualitat

Albet i Noya

El millor maridatge per un vi rosat

El millor maridatge per un vi rosat

Amb l’arribada del bon temps, és també el moment ideal per destapar el vins rosats, sempre oblidats i a vegades injustament menystinguts.

A Albet i Noya ens agrada el rosat i us el presentem en dos formats: un vi tranquil ben curiós, elaborat amb pinot noir i syrah, i un vi escumós 100 % pinot noir que us enamorarà. En aquest article us proposem els millors maridatges pel vi rosat.

vi rosat albet i noya maridatge

Els rosats sempre van bé amb aperitius i plats lleugers. El seu punt dolç i afruitat (amb aromes que recorden els fruits vermells com ara la maduixa o les cireres) combinen a la perfecció amb les amanides fresques i acolorides d’estiu, arrossos o plats de peix i marisc poc complexes.

Un dels plats de moda que combina molt bé amb el vi rosat són els anomenats POKE BOWLS, com aquest que ens han preparat al restaurant LA PLURAL de Sant Sadurní. Productes com el salmó, el mango, la menta, els tomàquets xerries, el tàrtar de tonyina, els raves o arrossos ens fan un maridatge aromàtic ( i en aquest cas també cromàtic) perfecte!

vi rosat maridatge amb albet i noya la plural

Un altre maridatge pel vi rosat és la pizza,  ja que la informalitat del moment fa que l’experiència sigui total. Sigui una pizza bàsica de pernil o formatge (on el rosat li aporta el toc exòtic que li falta) o una pizza més gourmet i complexa (on el vi ens neteja la boca i deixa una sensació molt refrescant), pizza i rosat són sempre  una aposta guanyadora.

L'última tendència dels rosats, sobretot els escumosos, són les postres. Us hi van bé el plats dolços  com els passtissos de mousse de fruita com el de la fotografia.

  |    |  

Més noticies que et poden interessar