A Albet i Noya ens agrada el rosat i us el presentem en dos formats: un vi tranquil ben curiós, elaborat amb pinot noir i syrah, i un vi escumós 100 % pinot noir que us enamorarà. En aquest article us proposem els millors maridatges pel vi rosat.
Els rosats sempre van bé amb aperitius i plats lleugers. El seu punt dolç i afruitat (amb aromes que recorden els fruits vermells com ara la maduixa o les cireres) combinen a la perfecció amb les amanides fresques i acolorides d’estiu, arrossos o plats de peix i marisc poc complexes.
Un dels plats de moda que combina molt bé amb el vi rosat són els anomenats POKE BOWLS, com aquest que ens han preparat al restaurant LA PLURAL de Sant Sadurní. Productes com el salmó, el mango, la menta, els tomàquets xerries, el tàrtar de tonyina, els raves o arrossos ens fan un maridatge aromàtic ( i en aquest cas també cromàtic) perfecte!
Un altre maridatge pel vi rosat és la pizza, ja que la informalitat del moment fa que l’experiència sigui total. Sigui una pizza bàsica de pernil o formatge (on el rosat li aporta el toc exòtic que li falta) o una pizza més gourmet i complexa (on el vi ens neteja la boca i deixa una sensació molt refrescant), pizza i rosat són sempre una aposta guanyadora.
L'última tendència dels rosats, sobretot els escumosos, són les postres. Us hi van bé el plats dolços com els passtissos de mousse de fruita com el de la fotografia.