El Corral Cremat és el llegat de més de 40 anys elaborant vins ecològics al paratge de les Muntanyes d’Ordal. Una elaboració personal de Josep Maria Albet i Noya amb les millors vinyes de la finca i respectant l’essència del lloc on vivim i el fruit que la terra ens dona.
És un vi escumós de llarga criança elaborat 100% amb la varietat Xarel·lo. Seguint els paràmetres del segell Clàssic Penedès, aquest vi ha estat collit i vinificat a la propietat d’Albet i Noya, on ha fet més de 10 anys d’evolució constant dins de l'ampolla esperant el moment ideal per ser consumit.
Intenses aromes de llevats, pastisseria, flors silvestres i plantes aromàtiques. En boca és voluminós, de bombolla fina i amb un postgust d’herba fresca, amb l’amargor justa i agradable de la varietat xarel·lo. Un caràcter mediterrani que només els xarel·los de casa nostra són capaços de donar.
El paratge del Corral Cremat forma part d’un conjunt de parcel·les envoltades de boscos, en una petita vall al bell mig de les Muntanyes d’Ordal, a gairebé 400 metres sobre el nivell del mar. És un amfiteatre natural orientat al sud, que rep molt poques hores de sol i ens dona una maduració del raïm molt lenta i amb una acidesa elevada, ideal per fer escumosos de llarga criança.
Ens trobem amb un terreny molt calcari, de textura pinyolenca i composició equilibrada; poc profund i amb la roca mare sempre present. Una estructura de sòl típic de les Muntanyes d’Ordal que sap guardar l’aigua de la pluja per quan el cep té set.
El nom de Corral Cremat prové d’un incendi que va tenir lloc al 1948 al corral de l’antic mas del Maset de Dalt, ubicat al capdamunt de la vall i deshabitat des de 1930, que amb el temps va esdevenir definitori d’aquest llogaret.
L'anyada 2012 va començar amb un hivern molt sec, típic del clima mediterrani, però amb la primavera les pluges van arribar i van fer acte de presència la resta de mesos de l'any, cosa que va ajudar a aguantar un tòrrid juliol. A l'agost, les pluges van seguir i van promoure una maduració lenta, donant com a resultat una anyada de gran concentració, especialment pel que fa a l'acidesa. Una anyada ideal per als llargs envelliments com el d'aquest Clàssic Penedès.