El Corral Cremat

2011

El Corral Cremat és el llegat de més de 40 anys elaborant vins ecològics al paratge de les Muntanyes d’Ordal. Una elaboració personal de Josep Maria Albet i Noya amb les millors vinyes de la finca i respectant l’essència del lloc on vivim i el fruit que la terra ens dona.

És un vi escumós de llarga criança elaborat 100% amb la varietat Xarel·lo. Seguint els paràmetres del segell Clàssic Penedès, aquest vi ha estat collit i vinificat a la propietat d’Albet i Noya, on ha fet més de 10 anys d’evolució constant dins de l'ampolla esperant el moment ideal per ser consumit.

Comprar online

__ Notes de tast __

Intenses aromes de llevats, pastisseria, flors silvestres i plantes aromàtiques. En boca és voluminós, de bombolla fina i amb un postgust d’herba fresca, amb l’amargor justa i agradable de la varietat xarel·lo. Un caràcter mediterrani que només els xarel·los de casa nostra són capaços de donar.

Decanter World Wine Awards 2022: 97 - Best in Show 
The Catalonian sparkling-wine scene is in full ferment at present, with a huge range of ground-breaking wines finding their way to market -- though a glance at the vintage date on this wine shows that this is a revolution that has been in the making for over a decade now. The wine is pale-gold and fine-beaded. That heady scent of dry grasses, cream, herbs and wild flowers could only come from Xarel-lo, and only from Catalonia, too, with all its Mediterranean distinctiveness. The wine is mouth-filling, dry and structured, as perfumed on the tongue as it is in the glass, and ideally suited not only as a head-turning aperitif but for mealtime use, too.
2011
· UK
2011
Millésime Bio 2022: Gold Medal 
France
2011
Mundus Vini 2022: Gold Medal 
Germany
El Corral Cremat

El Paratge

El paratge del Corral Cremat forma part d’un conjunt de parcel·les envoltades de boscos, en una petita vall al bell mig de les Muntanyes d’Ordal, a gairebé 400 metres sobre el nivell del mar. És un amfiteatre natural orientat al sud, que rep molt poques hores de sol i ens dona una maduració del raïm molt lenta i amb una acidesa elevada, ideal per fer escumosos de llarga criança.

Ens trobem amb un terreny molt calcari, de textura pinyolenca i composició equilibrada; poc profund i amb la roca mare sempre present. Una estructura de sòl típic de les Muntanyes d’Ordal que sap guardar l’aigua de la pluja per quan el cep té set.

El nom de Corral Cremat prové d’un incendi que va tenir lloc al 1948 al corral de l’antic mas del Maset de Dalt, ubicat al capdamunt de la vall i deshabitat des de 1930, que amb el temps va esdevenir definitori d’aquest llogaret.

L'anyada

El 2011 va ser un any amb pluges molt repartides al llarg de les estacions, una irregularitat inusual al clima Mediterrani. Aquest fet ens va permetre allargar l’ús de la coberta vegetal per regular l’aportació d’aigua. A l’Agost, el sol que amb força i les altes temperatures van fer accelerar la maduració del raïm, resultant una anyada càlida de vins amb bon volum.

Després de 10 anys d’evolució constant dins l’ampolla, El Corral Cremat us traslladarà directament a aquest paratge tan singular.


Clàssic Penedès

Altres escumosos que et poden agradar

Barrica 21 Efecte Ancestral