De la nostra vinya més alta, més vella (80 anys) i també de la més bonica neix El Fanio, un blanc complex, expressiu, 100 % xarel·lo, envellit en ous de ciment i botes d’acàcia. Un vi que respira l’entorn de garriga, de farigola, de romaní i de resina del pi que l’envolta. Un compendi d’arrels entre pedres que el fan la màxima expressió d’aquest terrer únic.
Sorprèn la qualitat cremosa i l’elegància d’aquest xarel·lo de marcat caràcter floral amb tons de fruita fresca, flor de taronger i fonoll. En boca és untuós, amb acidesa fresca, confitats de tipus codonyat i final amb el toc de raça característic del xarel·lo.
Una raresa, un experiment i un atreviment. Caladoc, marselan i arinarnoa són tres varietats poc conegudes fruit de la recerca de la varietat de raïm perfecta i que ens arriben a taula amb aquest vi rodó, equilibrat i molt especiat. Varietats franceses que, a les muntanyes d’Ordal, han trobat racons, vora el bosc, on expressen el millor que porten dins.
Vi de color cirera picota amb unes agradables aromes de fruita madura, especiat, roure cremós, torrats i una pinzellada de cacau provinent de la varietat marselan. En boca és molt gustós, fort però amb l’acidesa justa per poder assaborir-lo en copes o en una barbacoa.