El Corral Cremat

Viticultura ecològica de muntanya

Albet i Noya vam iniciar la nostra aventura en vins ecològics l’any 1978, essent el primer celler de l’Estat en fer una aposta per l’agricultura sostenible. Un compromís que hem mantingut ferm al llarg dels més de 40 anys d’història i que sempre ha anat molt més enllà de la viticultura.

Una aposta pel territori

Les prop de 80 hectàrees de vinya ecològica d’Albet i Noya estan ubicades a la subzona penedesenca de les Muntanyes d’Ordal. Són petites parcel·les amb sòls calcaris i argilaocalcaris envoltades de boscos i garrigues en un paisatge típicament mediterrani.

Per Albet i Noya ha sigut prioritari la conservació, restauració i divulgació dels marges de pedra seca* que envolten les nostres vinyes ecològiques i que són refugi de petits animalons, a més d’esdevenir un patrimoni històric i cultural incalculable.

*L’art de la pedra seca, molt present a les nostres vinyes, fou declarat Patrimoni Immaterial de la Humanitat per la Unesco l’any 2018.

Pedra Seca

Una aposta per l’agricultura ecològica

Al llarg de quatre dècades, Albet i Noya s’ha convertit en un referent de l’agricultura ecològica i són molts els cellers que han anat agafant el camí de la sostenibilitat. Tant és així que el Penedès ha esdevingut una de les zones amb més de vinya ecològica del món. Des d’Albet i Noya ens sentim orgullosos d’haver plantat aquesta llavor que ara creix imparable.

Tota la nostra producció (tant les vinyes pròpies com les dels nostres proveïdors) està certificada pel CCPAE (Consell Català de la Producció Agrària Ecològic) i té un estricte control per part del nostre equip de vinya.

D’aquesta manera, treballem amb coberta vegetal per tal de nitrogenar la terra de la manera més natural possible. Fem ús d’adobs verds i orgànics, utilitzant les restes de la vinya i fems d’origen animal aptes per a agricultura ecològica. Evitem totalment l’ús d’insecticides amb tècniques de confusió sexual o amb l’equilibri de la biodiversitat a les nostres finques reintroduint-hi, per exemple, colònies de ratpenats. També treballem marges i boscos amb l’objectiu de potenciar al màxim la flora i fauna de les nostres vinyes i aconseguir així un bon equilibri entre l’home i la natura.

Una aposta per l’energia neta

solar

Al celler disposem de 136 plaques solars d’autoconsum que subministren més del 40% de l’energia emprada per l’empresa. La nau agrícola de Can Milà de la Roca és autosuficient emprant el 100% de l’energia solar.

eòlica

Des de l’any 2018, som socis cooperatius del projecte d’energia eòlica Viure de l’aire, un aerogenerador de grans dimensions, pioner al sud d’Europa per ser el primer molí de vent finançat al 100% de manera col·lectiva i de propietat compartida.

mobilitat

Comptem amb una flota de vehicles híbrids i elèctrics i també disposem d’un carregador per a cotxes elèctrics a disposició de tots els nostres visitants. Aquesta instal·lació funciona directament a l’energia solar.

Una aposta per l'aigua

La reducció del consum d’aigua corrent ha estat també un dels nostres objectius al llarg de la història de l’empresa. L’any 1995 es va instal·lar la primera depuradora biològica de l’Estat i s’han posat recol·lectors d'aigües pluvials en totes les edificacions del celler.

A les nostres finques s’hi han construït diverses basses recol·lectores, que emprem per al reg puntual de la vinya. ús de tractaments i, alhora, serveix com a punt de trobada per a les aus, fomentant així una major biodiversitat.

Gestió de l'aigua

Podeu comprovar la generació d'energia en temps real en aquest enllaç.

Plaques solars d'autoconsum

Una aposta per la innovació

Anant un pas més enllà de l’agricultura ecològica, a Albet i Noya capitanegem el projecte de varietats resistents als fongs VRIAC (Varietats Resistents i Autòctones Adaptades al Canvi Climàtic). Una iniciativa que que té com a objectiu la reducció al màxim de tractaments de sofre i coure a la vinya, minimitzar l’ús del tractor i oferir al mercat uns vins més nets i més sans pel consumidor. L’objectiu prioritari d’Albet i Noya és aconseguir, en un futur, la resistència natural de les nostres varietats de raïm autòctones com són el xarel·lo, el macabeu i la parellada, entre altres.

Descobreix les varietats resistents

Més enllà de la viticultura ecològica

El nostre compromís amb la sostenibilitat no s’acaba a la vinya i, un cop el raïm entra al celler continuem treballant per la reducció de residus i la minimització de l'impacte ambiental. És un compromís que agafen tots els departaments de l’empresa, des de producció, compres, enoturisme o màrqueting.

A Albet i Noya volem fer de la sostenibilitat la nostra columna vertebral. No només com una eina de lluita contra el canvi climàtic sinó també apostant pel progrés de la societat i el benestar dels que la formen. Per això, a través de petites i grans accions, posem en valor el nostre entorn i totes les persones que en formen part.

Descobreix-les!

Una aposta pel territori

Més enllà de la certificació ecològica de totes les nostres vinyes i vins, Albet i Noya disposem de la ISO medioambiental 14001 i el departament d’enoturisme treballa sota els criteris de BIOSPHERE, Responsible Tourism. Els vins d’Albet i Noya també són aptes per a vegans i estan certificats per VLABEL.

Política de gestió ambiental

L'equip d'Albet i Noya