Actualitat

Albet i Noya

El Corral Cremat, entre els millors vins del món

El Corral Cremat, entre els millors vins del món

El nou Clàssic Penedès d'Albet i Noya ha obtingut 97 punts a la guia Decanter i ha entrat al selecte grup "Best in show"

 El Corral Cremat ha estat erigit a la categoria “Best in show” al prestigiós concurs Decanter Awards. Els seus 97 punts el converteixen en un dels 50 millors vins del certamen i l’únic vi català distingit amb la màxima categoria. Més de 18.000 mostres de tot el món es van presentar al concurs amb seu a Londres.

El corral Cremat és un vi d'edició molt limitada i de la qual només n’hem fet 1962 ampolles. És un projecte personal de Josep Maria Albet i prové d’un paratge molt especial a les muntanyes d’Ordal. Un 100% xarel·lo que la guia britànica ha definit com a “Voluminós en boca, sec i estructurat. Perfumat en boca i en copa. Un vi que resulta ideal no només com a aperitiu captivador sinó un perfecte company gastronòmic”.  També n'han destacat el seu  “caràcter Mediterrani” en un escenari “d’herbes seques, plantes aromàtiques i flors salvatges que només poden venir d’un xarel·lo i, més concretament, d’un xarel·lo de Catalunya”.

El Corral Cremat és un paratge molt particular de les Muntanyes d’Ordal. Un amfiteatre natural de vinyes orientades al sud i amb menys hores de sol de l’habitual, una situació privilegiada que provoca un contrast tèrmic molt marcat, una lenta maduració del raïm i una bona acidesa per poder fer grans escumosos de llarga criança. El Corral Cremat és un vi elaborat 100% amb xarel·lo d’aquest terrer ubicat a gairebé 400 metres d’altitud i que defineix el caràcter mineral i intensament càrstic de les Muntanyes d’Ordal.

 

 

Els 97 punts de la guia Decanter no és l’únic guardó internacional que ha rebut enguany el Corral Cremat. El passat mes de gener ja va ser reconegut amb una medalla d’or al certamen Millesime Bio, la cita més important del món en vins ecològics i, al febrer va obtenir també medalla d’or al Mundus Vini d’Alemanya.

Compra el Corral Cremat

  |    |  

Més noticies que et poden interessar