Actualitat

Albet i Noya

Ara vins ecològics i energèticament més sostenibles

Ara vins ecològics i energèticament més sostenibles

Albet i Noya culmina el Celler de l’Era amb una coberta de 130 plaques solars i aposta per una energia neta i renovable.

La verema 2021 a Albet i Noya serà més sostenible que mai. I és que al nostre celler de Sant Pau d’Ordal acabem  d’instal·lar una coberta solar d’autoconsum a la zona de recepció de raïm i fermentació dels nostres vins ecològics.

130 panells fotovoltaics presideixenen la nova coberta ubicada a la zona denominada el celler de l’Era, una obra que va quedar inacabada amb l’arribada de la pandèmia però que aquest any ja llueix i està operativa a les instal·lacions del nostre celler.

No és la primera aposta d’Albet i Noya cap a les energies renovables ja que, des de 2018, participem activament al projecte d’energia eòlica Viure de l’aire, un aerogenerador de grans dimensions, pioner al sud d’Europa per ser el primer molí de vent finançat al 100% de manera col·lectiva i de propietat compartida. 

D’aquesta manera, Josep Maria Albet assegura que 100% del nostre consum elèctric, tant del celler com de les cases particulars de la família, prové d’energies verdes i renovables, ja sigui de les pròpies plaques solars com de la nostra aportació al projecte eòlic. 

La verema a Albet i Noya va començar el passat 10 d’agost i, tot i estar marcada per la forta sequera i baix rendiment del cep, preveu entrar al voltant d’un milió de quilos de raïm d’altíssima qualitat tal i com ja ha anat fent els darrers 15 anys. 

albet i noya plaques solars

albet i noya sosteniblitat

Compra vins ecològics (i ara encara més sostenibles)

 

  |    |  

Més noticies que et poden interessar