Actualitat

Albet i Noya

Una tardor de cinema a Albet i Noya

Una tardor de cinema a Albet i Noya

Durant el mes de novembre Albet i Noya col·labora en diferents festivals de cinema que tenen el vi, el medi ambient i el respecte pel territori com a principals eixos vertebradors.

La primera cita és el 6 de novembre, quan s’inaugurarà el 26è Festival  Internacional de cinema del Medi Ambient (Suncine). Uns dies més tard, Albet i Noya patrocina la projecció del film Cepàges Rares en el marc del Most Festival (Festival Internacional de cinema del vi i el cava). Finalment, a partir del 15 de novembre, els vins d’Albet i Noya també tindran presència al veterà Festival de Cinema de Muntanya de Torelló, que arriba enguany a la seva 37a edició.

D’aquesta manera, Albet i Noya vol reforçar el seu compromís amb la sostenibilitat, ja que  s’han seleccionat específicament aquests tres festivals pioners en la defensa del medi ambient,  la cultura del vi i el respecte vers la natura. 

SUNCINE i el futur de la sostenibilitat

El Festival Internacional de Cinema de Medi Ambient té la seva seu a Barcelona i recull més de 100 pel·lícules vinculades a la preservació de planeta i la mobilització de consciències. Albet i Noya serà present a la inauguració del festival, el 6 de novembre, on es projectarà el trepidant documental Defend, Conserve, Protect, un viatge amb la ONG  Sea Shepherd i la seva aferrissada lluita per evitar la caça furtiva de balenes. Altres films destacats de la secció oficial són Sanctuary, protagonitzada per Javier Bardem, o Sea of shadows, produïda per Leonardo Di Caprio i premi del públic al festival de Sundance.

Al marc del festival també es presenta el documental VIVIR DEL AIRE, un film sobre el molí de vent cooperatiu del Pujals, i en el qual Albet i Noya n’és un dels accionistes.

 

Els VRIAACC's presents al MOST Festival

Del 7 al 17 de novembre se celebra a Vilafranca del Penedès i rodalies al 9a edició del Most Festival. Enguany, Albet i Noya hi participa per partida doble. Per una banda, dissabte 9 de novembre, patrocinarà la projecció del film Cépages rares, un patrimoine suisse i s’oferirà un tast dels seus vins més peculiars com ara el Blanc XXV (amb les varietats viogner, vidal i marina rion) o el Belat (100% Belat, varietat recuperada).

Per altra banda, coincidint amb l’estrena del documental  Vitis Prohibita al festival, on es tracten les varietats resistents franceses, Albet i Noya participarà en un tast especial de vins elaborats amb aquest tipus de varietats. Des de fa cinc anys, el celler de Sant Pau d’Ordal capitaneja el projecte VRIAACC per a la creació de Varietat Resistents i Autòctones Adaptades al Canvi Climàtic. Varietats com xarel·lo, macabeu, parellada o ull de llebre que, gràcies a un procés d’hibridació, poden agafar un gen de resistència als fongs i a la sequera que permeten reduir, i fins i tot eliminar, l’ús de coure i sofre a la vinya. És una de les grans apostes d’Albet i Noya per a l’adaptació de la vinya al Canvi Climàtic. 

 

La mà de l'home a la muntanya

El mes de novembre s'acaba amb el Festival de Cinema de Muntanya de Torelló, un referent pels amants de la naturalesa que enguany arriba a la seva 37a edició. Una cinquantena de produccions, de 28 països diferents, es projectaran en aquest festival  que enguany posa el focus en els territoris d’Alaska i el Yukon per explicar com, més enllà del vessant alpinistic, la mà de l’home han castigat greument aquests bells paratges del nostre planeta.

  |    |  

Més noticies que et poden interessar