Actualitat

Albet i Noya

Presentem Efecte, una nova imatge més natural pels vins escumosos

Presentem Efecte, una nova imatge més natural pels vins escumosos

Acabem de llençar al mercat la nova imatge dels clàssics Penedès que, a partir d’ara, passen a anomenar-se Efecte.

Ja fa gairebé 40 anys que vam decidir apostar pel cultiu ecològic a les nostres vinyes i això es pot comprovar just passejant per la primavera i veure com les papallones arriben al mateix temps que els ceps comencen a brotar. 

Unes papallones molt sensibles a l’ús de productes químics i que troben ara en les vinyes del Penedès un espai lliure de pesticides. Amb aquesta filosofia, acabem de llençar al mercat lanova imatge dels clàssics Penedès que, a partir d’ara, passen a anomenar-se Efecte. 

Els tres escumosos, el Brut Reserva, el Brut Nature Reserva 3 i el Rosat Reserva, estan il·lustrats amb papallones autòctones i fàcilment localitzables a les vinyes d’Albet i Noya. A les xapes dels nous vins es pot llegir el nom científic de la papallona: Zerynthia rumina pel Brut, Melanargia occitanica pel Brut Nature i Pieris rapae pel Rosat. 


Amb el seu nom, Efecte, es vol fer referència a l’esperit curiós i innovador del celler penedesenc que va començar a batre les ales de l’ecologia a finals dels 70 i que, al llarg d’aquests gairebé 40 anys, ha anat sumant partidaris a aquesta modalitat de cultiu, més respectuosa amb el medi ambient i favorable a la biodiversitat. Gràcies a aquest ‘efecte’, el Penedès s’ha convertit avui en una de les zones vinícoles amb més percentatge de vinya ecològica. 

Els nostres escumosos, que des de 2012 es comercialitzen sota el paraigües de la DO Penedès, no tenien nom fins ara i d’aquesta manera se’ls ha volgut dotar d’una personalitat d’acord amb els principis de l’empresa liderada per Josep Maria Albet, tal i com ja es va fer l’any passat amb la sortida al mercat dels vins Curiosos. 

En ambdós casos, l’encarregada del disseny i la conceptualització ha estat l’agència creativa de Barcelona La Vildi.

L’Efecte Brut Reserva 2014 és un Clàssic Penedès elaborat amb les varietats Parellada, Macabeu i Xarel·lo, amb més de 18 mesos de criança. Per la seva banda, l’Efecte Brut Nature Reserva 3 2013 té un cupatge de Macabeu, Parellada, Chardonnay i Xarel·lo i més de 30 mesos d’envelliment. L’Efecte Rosat Reserva 2013 és un monovarietal de Pinot Noir i 15 mesos en rima.

  |    |  

Més noticies que et poden interessar