Actualitat

Albet i Noya

Albet i Noya recull medalles per dos dels seus vins negres al concurs anglès

Albet i Noya recull medalles per dos dels seus vins negres al concurs anglès "Decanter World Wine Awards 2017"

Nou primer lloc pel vi negre insígnia del celler, el Reserva Martí, un altre cop conquerint una medalla d’or.

Amb aquesta ja en van sis aconseguides al llarg d’aquest any i amb la collita 2009, actualment a la venda.

Aquesta darrera se l’ha endut al concurs anglès Decanter World Wine Awards 2017, on ha estat l’únic vi tranquil de tota Catalunya en aconseguir una medalla d’or. El vi escumós Clàssic Penedès Argila Brut Nature del celler penedesenc Mas Bertran ha estat l’altre vi català distingit amb medalla d’or. 

Per tant, únicament dos vins amb Denominació d’Origen Penedès assoleixen aquesta categoria. 

Al tercer lloc del podi i aconseguint una medalla de bronze, hi ha pujat un altre vi negre, La Milana collita 2013, un altre dels vins referents del celler ecològic de Subirats. 

De les 6 medalles d’or aconseguides pel Reserva Martí 2009 al llarg d’aquest any, quatre han estat en concursos internacionals i dues en concursos de caràcter nacional, fet que demostra la seva expressió i equilibri en el temps. 

El Reserva Martí és un cupatge de les varietats Cabernet Sauvignon i Syrah envellit 2 anys en bótes noves de roure francès i un posterior repòs i afinament en ampolla d’entre 4 i 5 anys. Aquest va ser el primer vi negre ecològic que en Josep Maria Albet i Noya va elaborar com a cupatge en els inicis del celler cap a la viticultura ecològica. És per aquest motiu que va decidir posar-li el nom del seu fill Martí i segellar l'etiqueta amb una pintura de les mans en color vermell de quan el Martí tenia 3 anys. 

D'aquesta collita 2009 només se n’han elaborat 4.580 ampolles.

  |    |  

Més noticies que et poden interessar