Actualitat

Albet i Noya

El vi experimental Belat 2011 al tast per parelles del Marejol

El vi experimental Belat 2011 al tast per parelles del Marejol

Els participants havien d’encertar país, zona d’origen, denominació, varietats, anyada, elaborador i marca.

Aquesta setmana s’ha celebrat a Vilanova i la Geltrú una nova edició del Tast a cegues per parelles que organitza, des de fa 5 anys, el restaurant Marejol. El vi d’Albet i Noya Belat 2011 va tenir un paper protagonista en el transcurs del concurs ja que, no només era un dels vins a tastar i endevinar, sinó que també tenia un suculent premi directe a qui l’encertés.

Malauradament, cap dels participants (hi havia 90 parelles) va aconseguir desxifrar aquesta varietat ancestral recuperada per Josep Maria Albet a finals dels 90 i que s’ha convertit en un dels vins més exclusius del celler. Els participants havien d’encertar país, zona d’origen, denominació, varietats, anyada, elaborador i marca.

Els nou vins tastats a cegues van ser:

  •  Ancestral Bi de Ca n’Estruch 
  • Turó del Mota 2004 de Recaredo 
  • Bâtard-Montrachet 2005 de Louis Latour 
  • Sota els Ametllers 2016 del Celler La Salada 
  •  Rumbo al Norte, de Comando G 
  • L’espectacle 2016 de René Barbier 
  • Gaja Barbaresco 2014
  • Belat 2011 d’Albet i Noya 
  • Vi dolç-Ranci de Mas Martinet 

 (Si algú hagués encertat el Belat, s’hauria endut un lot amb els 9 vins, valorat en gairebé 1000 euros) 

En un tast previ al concurs ofert per la DO Penedès, es va poder degustar també el nostre vi La Milana 2014. Els guanyadors de la V Edició van ser Ramon Jané i Toni Carbó. El segon premi va ser per Joan García i Jaume Cuscó i el tercer per Damià Deàs i Xavier Roig. 

*Fotografies gentilesa del restaurant Marejol. Veure tota la selecció de fotografies.

  |    |  

Més noticies que et poden interessar