Innovadors

Vinyes i Terra

Veremador
Raïm negre

La vinya

Des que ens llevem fins que ens n’anem a dormir, al Penedès vivim la vinya. Caminem entre vinyes, treballem envoltats de vinyes. Ens enamorem amb vistes a les vinyes i, quan estem tristos, ens consolem i ens recuperem entre vinyes. Perquè passejar per les nostres vinyes és respirar naturalesa, biodiversitat, cultura, història. La nostra vinya és el nostre tresor. I l’hem cuidat i estimat, per a tu. Perquè només amb la millor vinya serem capaços de fer també els millors vins.

Vinyes davant de Can Vendrell

Innovem des de la terra

El cultiu ecològic

La base del cultiu ecològic és l’observació i l’escolta de la vinya. Treballem amb coberta vegetal per tal d’oxigenar la terra de la manera més natural possible. I també fem ús d’adobs verds i orgànics, utilitzant les restes de la vinya i femtes de diversos animals aptes per a agricultura ecològica. Evitem totalment l’ús d’insecticides amb tècniques de confusió sexual o amb l’equilibri de la biodiversitat a les nostres finques reintroduint-hi, per exemple, colònies de ratpenats. Busquem sempre les varietats que més s’adapten al nostre entorn i, des de fa uns anys, estem immersos en un complex projecte de R+D per a la recerca de varietats resistents a plagues i que ens ha de permetre, en un futur pròxim, eliminar totalment l’ús de coure i reduir un 90 % les aplicacions de sofre a la vinya. Tota la nostra producció (tant les vinyes pròpies com les dels nostres proveïdors) està certificada pel CCPAE i té un estricte control per part del nostre equip de vinya.

Podant la vinya
La vinya davant de Can Vendrell

Les nostres vinyes

La major part de les nostres vinyes estan ubicades a les muntanyes d’Ordal, disposades en terrasses, en pendents o en petites parcel·les que podem treballar de manera personalitzada en funció de l’orientació, les hores de sol, la humitat i l’alçada del terreny. Com tots els bons sòls vinífers, els de Can Vendrell són pobres en matèria orgànica, amb continguts variables d’argila i sorra sobre un llit de pedra calcària, una terra permeable però amb bona capacitat de retenció de la humitat.

Ens agrada experimentar, barrejar, provar coses noves... Per això, al llarg d’aquests anys, hem anat plantant i introduint més de 20 varietats de raïm, treballant amb les varietats locals del Penedès però també buscant la millor adaptació i l’excel·lència de les varietats internacionals que ens han donat grans alegries al llarg d’aquests anys. Entre les blanques hi trobem xarel·lo, macabeu, parellada, moscatell, chardonnay, viogner, sauvignon blanc, riesling, garnatxa blanca i quatre varietats experimentals. Les negres són ull de llebre, garnatxa, cabernet sauvignon, merlot, syrah, pinot noir, caladoc, marselan, arinarnoa i sis varietats experimentals.

Projectes experimentals

Projectes experimentals

Varietats Ancestrals

Més enllà de l'agricultura ecològica

Des que vam començar a treballar en agricultura ecològica no hem parat mai de cercar les formes per reduir els tractaments a la vinya. A final dels anys 90 vam iniciar un projecte per la recuperació de varietats que havien estat abandonades per la fil·loxera: varietats que havien sobreviscut a la natura sense tractaments. D’aquest projecte va sorgir el Belat - el nostre vi més fi i exclusiu, i la Marina Rión una varietat que continua aportant matisos als nostres vins blancs.

Amb el projecte VRIAC fem un pas més enllà, buscant la manera de crear versions resistents de les varietats autòctones de la nostra terra. | més...

Belat La Volada El Blanc XXV