El Bosc Negre

2021

Del nostre millor xarel·lo, collit a la vinya del Bosc Negre, a 400 metres d’altitud, neix aquest vi amb una essència 100% Muntanyes d’Ordal. El Bosc Negre és un xarel·lo brisat que ha estat seleccionat gra a gra i ha fet fermentació i criança amb les seves pells en botes de roure francés.

Comprar online

__ Notes de tast __

És un vi blanc amb intenses aromes de pell de taronja, mels i herbes remeieres pròpies del Mediterrani. En boca és molt voluminós i llarg, amb un final amarg característic de la varietat. El contacte amb les pells i el seu pas per botes de roure li donen uns tanins molt fins ideals per maridar amb carns al forn com el xai o el garrí. També és un vi ideal per combinar amb formatges forts.

2021
Mundus Vini 2023: Gold Medal 
2021
Guía Peñín 2024: 92 punts 
Espanya
2021
James Suckling 2023: 94 punts 
USA
2021
Tim Atkin 2024: 95 punts ( wines of the year) 
UK
El Bosc Negre

La Finca

El Bosc Negre és una finca de petites tarrasses de pedra seca a les Muntanyes d’Ordal. És la nostra vinya més alta (a 400 metres d'altitud) i fou plantada l’any 1962.

La seva estructura en forma de boomerang dona a les vinyes una doble exposició molt interessant per fer un vi ric i equilibrat. Part de les terrasses estan orientades a l’est, cap al port d’Ordal, i l’altra part, a l’oest, cap a la plana penedesenca.

Tota la finca està envoltada de boscos i vegetació típicament mediterrània que dona al vi un caràcter molt especial. Al cim de la finca hi ha un monument dedicat l’art de pedra seca, obra de Víctor Mata i el Centre d’Estudis de Subirats.


Altres vins que et poden agradar

El Fanio Efecte Ancestral