3 Macabeus
El Bosc Negre

El Fanio

El Fanio

Anyada

2022

Elaboració

Collita manual i i fermentació amb llevats seleccionats a la pròpia vinya. Una part del most fa la fermentació en ous de ciment, una altra part en botes d’acàcia i la resta es queda als dipòsits d’inox. Criança de 9 mesos amb un acurat treball de lies.

Nota de tast

Sorprèn la qualitat cremosa i l’elegància d’aquest xarel·lo de marcat caràcter floral amb tons de fruita fresca, flor de taronger i fonoll. En boca és untuós, amb acidesa fresca, confitats de tipus codonyat i final amb el toc de raça característic del xarel·lo.

Maridatge

Pasta fresca amb salsa carbonara. Formatges tous i aperitius de foie. També ideal per carns blanques com un rodó de pollastre amb salsa.

Peculiaritats

El Fanio són set terrasses amb xarel·los de més de 60 anys ubicades a la part més alta de la Finca de Can Milà de la Roca, a tocar de Lavern. És un paratge molt especial per nosaltres on hem fet un intens treball de recuperació dels marges i l’art de Pedra Seca (Patrimoni Immaterial de la Humanitat segons la Unesco). Un vi que respira l’entorn de garriga, de farigola, de romaní i de resina del pi que l’envolta.

Dades tècniques

Grau alcohòlic: 12,5% vol.
Acidesa total sulfurica: 3,35 g/l
Acidesa volàtil: 0.36 g/l
PH: 3.12
Sucre residual: 3.8 g/l
Sulfurós total: 94 mg/l

James Suckling 2018: 92 punts
A ripe, texturally complex, full-bodied dry white with candied-lemon and dried-sage aromas. Long finish, but with a little more freshness there, it would rate even higher.
2016
· USA
2022
Guía Peñín 2025: 92 punts
Espanya
2021
Tim Atkin 2024: 93 punts 
UK
2021
Guía Peñín 2024: 92 punts 
Espanya
2021
57e Concurs Tastavins DO Penedès 2023: Medalla d'Or 
Catalunya
2020
Guía Peñín 2022: 92 pts 
Espanya
2020
Guía Peñín 2021: 92 punts
Espanya
2019
Premios ECOvino 2021: Medalla de oro 
Espanya
2017
Guia Peñín 2020: 92 pts. 
Espanya
2017
Concurs vins de qualitat DO Penedès 2019: medalla de bronze 
Catalunya
2017
Premios ECOvino 2019: Medalla de plata 
Spain
2017
Guía Peñín 2019: 92 punts
Spain
2017
Biofach 2019: Silver Medal 
Germany
Anteriors ·  Més
2016
Challenge Millésime Bio 2018: Silver Medal 
France
2016
Jancis Robinson 2017:  
Detalls...
Lots of intensity and great depth, this is one of the most floral Xarel·los I have ever tasted. It displays notes of chamomile, honeysuckle, fennel, lemon caramel and Mediterranean herbs. Extremely fresh and primary. The palate is concentrate, focused and well delineated. Very pure and stimulating
UK
2016
James Suckling 2017: 90 punts
USA
2016
Guia de vins de Catalunya 2017: 9.51 punts
Catalunya
2014
Vinum Nature 2016: Golden Leaf 
Catalunya
2014
Gilbert & Gaillard 2016: Gold Medal 
France
Anteriors ·  Més
2014
Guía Peñín 2016: 91 punts
Spain
2014
Guia de Vins de Catalunya 2016: 9.52 punts
Catalunya
2013
Concurs vins de qualitat DO Penedès 2015: Medalla d'Or 
Detalls...
Categoria - Blancs criança
Catalunya
2012
Guía Peñín 2015: 92 punts
Spain
2012
Gilbert & Gaillard 2014: Gold Medal 
Detalls...
Medium intense yellow. Pronounced tosted notes on the nose with vegetal and white pepper aromas. On the palate, a fairly warm style displaying vegetal aromatics. A balanced wine with medium length that is instantly accessible.
France
2012
Millésime Bio 2014: Bronze medal 
France
Anteriors ·  Més
2011
Guia de Vins de Catalunya 2014: 9.37 punts
Catalunya
2011
Guia Peñín 2014: 91 punts
Detalls...
Color: amarillo brillante. Aroma: fruta madura, mineral, especiado, expresivo, flores marchitas. Boca: equilibrado, buena acidez, largo.
Spain
2010
Guia de Vins de Catalunya 2012: 9.43 punts
Catalunya
El Fanio

El Paratge

La vinya del Fanio és un bonic racó situat a la part més alta de la finca Can Milà de la Roca, en un espai que, durant molt de temps, ha romàs inaccessible fins i tot per als tractors. Aquesta vinya, atesa amb cura i dedicació durant tota la seva existència, va ser treballada durant molt anys per un pagés de la zona molt estimat, en Manel Sardà, popularment conegut com a “Faniu”.

Consta de diverses terrasses de pedra seca repartides en 2 hectàrees de xarel·lo plantat en vas, a 330 metres sobre el nivell del mar. El terreny, fidel al nom de la finca (Can Milà de la Roca), està marcat per la presència de pedres que emergeixen en diversos punts, donant lloc a un sòl superficial i limitant el vigor de les plantes. Això produeix un raïm de gran concentració i excel·lent salut, reflectint un estat òptim de la vinya.


Altres vins que et poden agradar