Belat
La Volada

Dolç Adrià

Dolç Adrià

Anyada

2016

Elaboració

Verema manual del raïm sobre madurat a la vinya. Fermentació controlada fins a aconseguir el nivell adequat d'alcohol/sucres i aturada de la fermentació amb holandes d'alambí ecològiques. Criança en botes de roure francès durant dos anys.

Nota de tast

Color granat i brillant amb una capa alta i consistent. Al nas s'hi aprecien aromes de fruites molt madures i tabac. En boca, hi ha una presència important de tanins que, barrejats amb la dolçor del vi, esdevenen molt suaus i llaminers.

Maridatge

Vi de sobretaula. Marideu-lo amb fruits secs o xocolata negra i, si sou atrevits, proveu d'acompanyar-lo amb formatge blau.

Peculiaritats

És un vi de producció limitada elaborat només en aquelles anyades que la climatologia ens ho permet. Per assaborir lentament i gaudir del moment. Per fer la sobretaula, o per crear maridatges de contrast, podeu confiar en el nostre Dolç Adrià, un vi dolç natural elaborat amb raïm sobre madurat de la varietat garnatxa.

Dades tècniques

Grau alcohòlic: 17% vol.
Polifenols totals: 58
Acidesa total sulfurica: 3.5 g/l
Acidesa volàtil: 0.43 g/l
PH: 3.17
Sucre residual: 109 g/l
Sulfurós total: 25 mg/l

2008
Giroví 2016: Medalla de Plata 
Catalunya
2008
Guia Peñín 2020: 92 pts. 
Espanya
2007
Challenge International du Vin 2012: Silver medal 
France
2007
Guia Peñín 2014: 90 punts
Detalls...
Ferran Centelles: un vi entre dos camins. D’una banda em recorda la joventut i de l’altra em recorda la maduresa, per la qual cosa penso que el vi és tímid perquè està en un moment de canvi, com si es volgués fer gran i desenvolupar aromes més velles o més madures. En boca és franc, un pas amb molta xocolata, un taní ferm i potent però alhora agradable i ben treballat.
Spain
2007
Millésime Bio 2014: Gold medal 
France
2007
Millésime Bio 2014: Gold medal 
France
2007
Guía Peñín 2015: 91 punts
Spain
2007
Guía Peñín 2016: 91 punts
Spain
2007
Vinum Nature 2016: Silver Leaf 
Catalunya
2001
Concurs Biofach 2006: Gold medal 
GErmany
2000
Guía Peñín 2006: 91 punts
Detalls...
Cereza intenso. Aroma con recuerdos de pasas y especias de la madera, fondo de rina reducción ( cedro, cuero viejo), fruta confitada ( mermelada de ciruelas y grosellas) y apuntes de dátiles maduros. Boca dulce, tostado, lleno, suculento, retronasal tostado ( chocolate, especias ), taninos de fruta y madera muy ensamblados. Excelente evolución en botella.
Spain


Altres vins que et poden agradar

La Milana Les Timbes