Actualitat

Albet i Noya

El Corral Cremat sedueix els crítics de James Suckling

El Corral Cremat sedueix els crítics de James Suckling

Descobrim noves puntuacions d'alguns dels vins d'Albet i Noya

 El passat mes de maig, el reconegut expert en vins James Suckling va tenir l'oportunitat de tastar alguns dels vins del celler  Albet i Noya.  En va destacar especialment el nostre Clàssic Penedès El Corral Cremat 2013, el qual va definir com una "sèria opció de vi escumós al Penedès amb  un intens caràcter de brioix i autòlisi. Un toc de minerals. De cos mitjà, té una bombolla fina i intenses notes de massa mare, fruita blanca i nou de macadàmia". Amb 93 punts, el Corral Cremat és un dels escumosos catalans més ben valorats.

el corracl cremat 93 punts james suckling

 

Recordem que aquest prestigiós vi escumós és un dels més cuidats al celler. Prové d'un paratge molt especial al cor de les Muntanyes d'Ordal que ens ofereix unes condicions de terroir úniques per conrear un xarel·lo capaç de suportar 10 anys de criança en ampolla. Amb només 3 anyades al mercat, el Corral Cremat ha obtingut grans reconeixements com ara el Best in Show (97 punts) als premis Decanter 2022 i 2023, i també va ser escollit Millor Vi escumós de Catalunya en la passada edició dels premis Vinari dels vins catalans.albet i noya reserva marti

Un altre dels vins valorats per l'equip de James Juckling és el nostre negre de guarda per excel·lència, el Reserva Martí 2019, elaborat amb els millors cabernets i merlots que tenim a la finca i que ha obtingut 92 punts. D'aquest vi, Suckling en destaca " les notes d'espècies de roure, cafè moca i xocolata  que  aconsegueixen integrar-se molt bé amb aromes de cirera picota i gerds dolços. Un vi per beure ara o guardar per al futur". Recordem que el Reserva Martí és un vi que es va idear l'any 1993 arran del naixement de Marí Albet, 5a generació de viticultors a Can Vendrell. Té 2 anys de criança en botes de roure francès i un posterior envelliment de 3 anys en ampolla. L'anyada 2019 ha sortit recentment al mercat.

L'influència asiàtica

El crític de vins americà James Suckling va establir fa uns anys la seva residència a HongKong i té molta influència al mercat asiàtic. Aquest fet va permetre de tastar dos dels vins d'Albet i Noya més venguts  al mercat del Japó, com és la gamma Lignum.

L'equip de Suckling es va decantar més pel Lignum Blanc a qui van donar una puntuació de 92 punts i en va destacar les aromes de "talls de poma i groselles madures amb tocs de pell de meló i flors de xuclamel. Ben estructurat , amb cos mitjà  i textura polida. Bon volum i longitud amb frescor i elegància. Un vi per prendre ara o guardar".  El Lignum Blanc és un vi elaborat amb les varietats xarel·lo, sauvignon blanc i chardonnay. Aquest darrer té un petit pas per fusta, que li dona cos i volum.

Del Lignum negre, amb 91 punts, en va destacar que és un "vi molt  rodó amb aromes de cireres especiades, herbes seques, clau i una mica d'escorça. És de cos mitjà amb tanins fins i ferms. Afruitat i seductor amb molt de caràcter d'herbes vives i  espècies". Recordem que el Lignum és un negre de mitja criança elaborat amb les varietats garnatxa, cabernet sauvignon i merlot.

  |    |  

Més noticies que et poden interessar