Actualitat

Albet i Noya

Albet i Noya viatja a Itàlia a l' Irresistible 2024

Albet i Noya viatja a Itàlia a l' Irresistible 2024

És la nostra primera fira sobre vins elaborats exclusivament amb varietats resistents o PIWI

Albet i Noya, celler que lidera la investigació de Varietats Resistents al nostre país, ha viatjat fins a Verona per participar al primer festival italià de vinyes i vins elaborats exclusivament amb Varietats PIWI.

Més de 55 cellers, principalment d'Itàlia, però també de França, Alamània, Suïssa i Eslovàquia,  han presentat les darreres novetats i tendències d'aquest tipus de varietats que suposen una autèntica revolució a la vinya en termes de sostenibilitat. Les varietats PIWI (de l'alemany pilzwiderstandsfähigen Rebsorten) són varietats híbrides que gràcies a diferents encreuaments han aconseguit una resistència natural a malalties fúngiques com l'oïdi o el míldiu.

MArtí Albet varietats piwi

josep maria albet varietats resistents piwi
Ja fa gairebé 20 anys que Josep Maria Albet va descobrir les varietats resistents en una trobada de viticultors al Château Duvivier , a la Provença Francesa. A partir d'aquell moment, vam veure clar que el futur de la viticultura ecològica passava per aquelles varietats resistents a malalties fúngiques com l'oïdi i el míldiu i que, per tant, evitaven la major part de tractaments que encara avui s'han de realitzar a la vinya.

Però anant un pas més enllà, va néixer el projecte VRIAC, on no només busquem varietats resistents sinó que volem continuar treballant amb les varietats autòctones catalanes com són el xarel·lo, macabeu, parellada, garnatxa o ull de llebre.

Actualemnt, el projecte VRIAC està en fase experimental però ja hem pogut compartir algunes proves amb el públic italià que les ha rebut amb entusiasme. El projecte VRIAC és una iniciativa prionera que va de la ma d'Albet i Noya amb els cellers Alta Alella, Josep Maria Piñol i l'obtentor suís Valentin Blatner.

Més informació sobre les Varietats Resistents a la nostra web

  |    |  

Més noticies que et poden interessar