Actualitat

Albet i Noya

Premi Talent per les varietats resistents d'Albet i Noya

Premi Talent per les varietats resistents d'Albet i Noya

El projecte VRIAACC, ha estat recoegut amb el guardó al millor projecte innovador del sector primari

El projecte de varietats resistents VRIAACC (Varietats Resistents i Autòctones Adaptades al Canvi Climàtic),  ha estat guardonat aquesta setmana amb el premi Talent al millor projecte innovador del sector primari. Aquests premis, atorgats per la Fundació Impulsa Talentum reconeixen bones pràctiques, trajectòries i idees innovadores per part d'emprenedors, empresaris, entitats i empreses en una trentena de sectors diferents.

Les VRIAACC, recordem, són una iniciativa de les empreses Albet i Noya, Alta Alella i el celler Josep Piñol que, juntament amb l’obtentor suís Valentin Blatner, busquen la reproducció de noves varietats de raïm, filles de les varietats autòctones catalanes com ara xarel·lo, macabeu o ull de llebre, amb un resistència natural als fongs i una major adaptabilitat al canvi climàtic. Plantes que no necessiten tractaments de sofre i coure per combatre malalties com l’oïdi o el míldiu, tenen una maduració més tardana i una major resistència a la sequera. 

Els jurats del premis Talent n’han destacat “l’aposta per les varietats locals de vinya i raïm, que permet regenerar el territori, aportar-li valor històric, treballar de forma eficient al camps a l’hora que s’innova en l’àmbit de l’enologia”. 

Josep Maria Albet i Martí Albet van recollir dimecres el premi en el marc del saló de l’audiovisual ISE2024. La Fundació Impulsa Talentum compartia stand amb la Generalitat de Catalunya i  l'Ajuntament de Barcelona, amb un espai destinat a la gravació d'entrevistes, podcasts i audiovisuals amb els guanyadors dels Premis Talent.

  |    |  

Més noticies que et poden interessar