Actualitat

Albet i Noya

Un dels millors vins escumosos del món

Un dels millors vins escumosos del món

El Corral Cremat repeteix gesta als premis Decanter i se situa al selecte grup Best In Show

Després de dues anyades al mercat, el Clàssic Penedès d’Albet i Noya El Corral Cremat continua present a l'elit dels vins escumosos. La prestigiosa revista Decanter li ha atorgat, per segon any consecutiu, 97 punts en la seva guia, xifra que l’ha mantingut dins el selecte grup “Best in show”. Aquest guardó reconeix els 50 millors vins d’un dels premis més influents del panorama mundial i on s’han tastat més de 18.000 mostres d’arreu.

Segons el jurat dels Decanter, el Corral Cremat 2012 és un “gran exemple per conèixer el potencial dels escumosos de qualitat a Catalunya”  i en destaca la seva frescor amb “notes de fruites d’os, herbes dels prats d’estiu i perfums de flors silvestres”. El Corral Cremat és l’únic vi català amb el segell ‘Best in show’ i l’únic vi escumós de l’Estat en arribar a la màxima categoria. De fet, només hi ha tres escumosos dins aquest selecte grup, un champagne francès, un blanc de blancs  d'Anglaterra, i el Clàssic Penedès d'Albet i Noya.

El Corral Cremat és un Clàssic Penedès elaborat  amb 100% xarel·lo d'un paratge molt singular. Té intenses aromes de llevats, pastisseria, flors silvestres i plantes aromàtiques. En boca és voluminós, de bombolla fina i amb un postgust d’herba fresca, amb l’amargor justa i agradable de la varietat xarel·lo.

La primera anyada del Corral Cremat, la 2011,  va sortir ara fa un any després de més de 120 mesos de criança. Arran de l'èxit, durant les festes de Nadal vam estrenar l'anyada 2012 que ha seguit conquistant els paladars més exigents.

El paratge del Corral Cremat forma part d’un conjunt de parcel·les envoltades de boscos, en una petita vall al bell mig de les Muntanyes d’Ordal, a gairebé 400 metres sobre el nivell del mar. És un amfiteatre natural orientat al sud, que rep molt poques hores de sol i ens dona una maduració del raïm molt lenta i amb una acidesa elevada, ideal per fer escumosos de llarga criança. El nom de Corral Cremat prové d’un incendi que va tenir lloc el 1948 al corral de l’antic mas del Maset de Dalt, ubicat al capdamunt de la vall i deshabitat des de 1930, que amb el temps va esdevenir molt definitori d’aquest llogaret.

El Corral Cremat ha estat reconegut en diversos premis nacionals i internacionals des que va sortir al mercat ara just fa un any. D’ells destaca el Millessime Bio 2022, el Mundus Vini 2023 o la Medalla d’0r als premis Vinaris dels vins catalans.

Compra el Corral Cremat!

  |    |  

Més noticies que et poden interessar