Actualitat

Albet i Noya

Benvinguts al primer Hotel d'Insectes d'Albet i Noya

Benvinguts al primer Hotel d'Insectes d'Albet i Noya

Estem molt contents d'anunciar que ja ha obert les portes el primer hotel d'insectes del celler Albet i Noya.

Abelles, vespes, marietes,  borinots, escarbats... tots sou benvinguts al nostre hotel, ubicat en una de les vinyes experimentals d'Albet i Noya.

L'Hotel d'insectes es va inaugurar el passat dia 20 de març i va ser construit amb la biòloga i divulgadora científica Mireia Querol juntament amb un grup de famílies que es van apuntar al teller Com fer un hotel d'insectes?

Què és un hotel d'insectes?

Segons explica Querol, "un hotel d'insectes és una estructura de fusta plena de materials naturals (fustes, pinyes, restes de poda, pedres...) que atrau  diferents espècies d'insectes i amb l'objectiu de mantenir viva la biodiversitat de l'entorn. Pràcticament, tot el que mengem necessita animals pol·linitzadors per poder reproduir-se i, d'insectes, cada vegada n'hi ha menys".

L'emplaçament d'aquest primer hotel d'insectes és a l'Hort dels Piwis, una vinya experimental que hi ha a Can Vendrell  i que és una de les parades que es fan durant la visita al celler que oferim tots els dies de la setmana.  En aquesta vinya, investiguem unes varietats de raïm  alemanyes resistents als fongs, anomenades PIWIS,  que no requereixen  cap mena de tractament ni de coure ni de sofre al llarg de l'any. És, doncs, la nostra vinya més neta i l'entorn ideal perquè els insectes de la finca hi vinguin a passar uns dies i puguin reproduir-se amb tranquil·litat.

hotel d'insectes albet i noya

 

 

  |    |  

Més noticies que et poden interessar