Actualitat

Albet i Noya

Què són els vins vegans?

Què són els vins vegans?

Des de fa anys, tots els vins d'Albet i Noya són aptes per a vegans. En aquest article t'expliquem el perquè.

Sigui per ètica, per estima als animals, perquè és una moda o per salut. El veganisme no ha parat d’augmentar al nostre país en els darrers anys. Sou molts els que, des de fa temps, ens pregunteu si Albet i Noya elabora vins vegans? I la nostra resposta sempre ha estat la mateixa: sí! Ara bé. Segur que sou molts els que també us pregunteu. Però, un vi (que està fet de raïm) pot NO SER apte per a vegans o vegetarians? I la resposta torna a ser la mateixa: sí!

Durant el procés d’elaboració del vi hi ha un moment en què, per clarificar (és a dir, filtrar el vi per treure’n impureses o sediments i millorar-ne la seva limpiditat), es poden utilitzar productes d’origen animal com ara la clara d’ou, la cua de peix o la caseïna (provinent de la llet). Fins i tot, antigament, era molt popular utilitzar sang de brau per dur a terme aquesta acció.

A Albet i Noya utilitzem un mineral (la Bentonita) per realitzar el procés de clarificació  en els nostres vins blancs i escumosos.  En els negres, si és que es  fa clarificació, ho fem amb proteïna de patata. D'aquesta manera podem  garantir que no hi ha cap traça animal i que els nostres vins són aptes per a vegans. Des de 2018, veient la creixent demanda del mercat, aquesta qualitat consta a l’etiqueta de tots els nostres vins.

El veganisme en la història d’Albet i Noya

De fet,  que Josep Maria Albet fos vegetarià durant la seva joventut el va convertir en el candidat ideal per iniciar l'aventura de fer fins ecològics. Corria l’any 1978 quan al consell regulador de la DO Penedès va arribar un fax d’una empresa danesa demanant un elaborador de vi ecològic. En aquell moment,  tothom va coincidir a dir “això per a tu, que ets vegetarià!!!”.

En aquella època, que la paraula ecològic era tant o més desconeguda que el concepte vegetarià, Josep Maria Albet va començar a indagar sobre el tema. I va ser així, de la curiositat (i de la casualitat) que va néixer Albet i Noya com a primer elaborador de vins ecològics a l’Estat Espanyol.

Josep Maria Albet vins vegans

Visites al celler i tast de vins per a vegans

I si vens a visitar-nos i ets vegà, fes-nos-ho saber perquè també tenim opcions veganes per a tu. Al nostre winebar hi trobareu productes com formatges i patés vegans i altres elaboracions d'origen no animal que faran que la teva experiència sigui 100% satisfactòria.

 

 

 

 

  |    |  

Més noticies que et poden interessar